Startsidan
G Goif
....historik från hockeyn
Efter några magra bandyår med problem både resultatmässigt, med sjöisar och vikande publiksiffror beslutades 1961 att lägga ner bandyversamheten och inrikta sig på ishockey istället. I anslutning till fotbollsplanen Gullevi färdigställdes på idèll kraft en hockeyrink med sarg, avbytarbås och belysning.

Tisdagen den 27/11 1962 låg den första spegelblanka isen uppspolad, redo att tas i bruk av Gullringens första Hockeykrigare!
Tre dagar senare var det dags för premiärmatch! Vimmerbys reserver stod för motståndet och segersiffrorna till det mer erfarna bortalaget skrevs till 4 -10, efter periodsiffrorna 1-4, 2-4, 1-2. Första målskytt för Gullringen i historien blev Klas Thyrèn vid ställningen 0 - 3. Premiärlaget bestod i din helhet av följande: Rune Gustavsson, Ragnar Johansson, Bo Englund, Lars Grönqvist, Conny Rinaldo, Clas-Håkan Lindblad, Rolf Rinaldo, Rune Sääv, Bo-Inge Arvidsson, Roy Ingström, Birger Andersson, Klas Thyrèn och Roland Grönqvist.

Den officiella invigningen hölls fredagen 4/1 1963 med match mellan Gullringen och IFK Oskarshamn. Trots att hemmalaget var något förstärkt blev det torsk även denna gång! 4 - 7 skrevs slutsiffrorna till. (2-3, 1-2, 1-2)

Första seriesäsongen spelades 1964 och Gullringen spelade i div.V Vimmerbygruppen. 1966 spelade laget i div.IV Östra och den sista seriematchen spelades den 30/1 1966. Sluttabellen det året såg ut som följande: Hultsfred 16p - Gårdveda 13p - Storebro 10p - Virserum 8p - Gullringen 7p och Kvillsfors 6p.

I en notis i Vimmerby tidning kunde man läsa att vid ett extra sammanträde hade Gullringens GoIF beslutat att dra sig ur årets seriespel och därmed kunde kapitlet ishockey läggas till handlingarna i Gullringens historia. Visst hade det varit underbart att få stå vid sidan om då det begavs sig och hejat på dessa vinterkrigare, men tyvärr så tillhör det ju historien.......

Föreningens första representationslag i ishockey.
Tage Andersson, Bo Englund, Rolf Rinaldo, Conny Rinaldo, Clas-Håkan Lindblad, Roy Ingström, Stefan Thomasson
Sören Johansson, Lars Grönqvist, Rune Gustavsson, Lennart Englund, Birger Andersson och Leif Rinaldo.
TILL FÖRENING

puma